Det skal være trygt og enkelt å kjøpe boliger som ennå ikke er oppført.

Mange kan kjenne på usikkerhet når det gjelder kjøp av leilighet som ennå ikke er bygget, slik som på byggetrinn II på Slippen, som snart vil legges ut på markedet.

Det kan føles litt skummelt å kjøpe noe man kun ser på en tegning og noen fine 3D-illustrasjoner.

– Men du kan være trygg på at det er et godt, detaljert og trygt regelverk for kjøp av bolig som ikke er oppført eller er under oppføring, sier Anita Torjussen og Audun Remesvik i Sørmegleren, som er meglere for Slippen II. 

Hvilke rettigheter har jeg som kjøper?

Det stilles mange krav og garantier når det gjelder kjøp av boliger som ennå ikke er oppført, og meglerne sier at du som kjøper er veldig godt beskyttet av regelverket når du kjøper boliger som ennå ikke er ferdigbygd.

Faktisk kan du føle deg enda tryggere ved kjøp av uoppførte boliger enn ved kjøp av bruktboliger.

– Her er strenge krav til at utbygger sørger for at alt er som det skal være, og at de tar ansvar for å fikse det som eventuelt ikke skulle være som det skal. Kjøper får en god avtale, og kan være trygg på at alt er på stell når boligen står innflyttingsklar til slutt, sier Remesvik.

Når er det lurt å selge nåværende bolig?

De fleste som kjøper leilighet i et prosjekt som Slippen, har en bolig som skal selges. Mange lurer på når rette tidspunkt for å sette i gang salget av sin nåværende bolig er. 

– Her er det helt opp til hver enkelt å finne løsningen som passer, men meglerne i Sørmegleren vil selvsagt bidra med råd og hjelp underveis i prosessen ved behov, sier Torjussen og Remesvik. 

Noen velger å selge sin nåværende bolig så snart den nye er kjøpt, mens andre venter til tett opp mot overtakelsen. Begge deler er fullt mulig, og banken kan også tilby mellomfinansiering dersom nåværende bolig ikke er solgt på overtakelsestidspunktet.

Når er salgsstart på Slippen II?

Det er kun noen få detaljer som gjenstår før byggetrinn to legges ut for salg. Alle som har meldt interesse for prosjektet vil få vite mer i et informasjonsmøte som vil bli avholdt 25. januar. 

Så langt er det veldig mye interesse for prosjektet, som vi gleder oss til å se bli realisert. Du kan lese mer om hvordan status er for Slippen II i denne artikkelen.